Samla pengar till lagkassan

När man jobbar tillsammans som ett lag är möjligheterna oändliga. Tillsammans kan man lyckas åstadkomma en hel del, t.ex. vinna en viktig match eller stärka varandras självförtroende. Utöver detta så kan man även, med en stark laganda, se till att samla ihop pengar tillsammans så att man kan åka iväg på roliga event eller t.ex. tävlingar.

När man gör något roligt och kämpar mot samma mål så stärker man lagkänslan ordentligt, men för att lyckas komma iväg så krävs det oftast en del pengar. Ett mycket bra och vanligt förekommande sätt att få in pengar är genom att sälja olika produkter. En sådan typ av försäljning förekommer även i skolor, för att t.ex. få ett riktigt bra avslut innan sommarlovet drar igång.

En produkt som är mycket uppskattad och som det oftast går riktigt bra för är choklad. Majoriteten av alla människor älskar den söta kakaobiten och dessutom är choklad utmärkt att ge bort i present. I laget kan man arbeta i grupper om t.ex. tre och tre, eller så jobbar alla var för sig för att få in så mycket pengar som möjligt.

Naturligtvis kan man även använda sig av andra produkter och ett bra tips är att anpassa försäljningen efter säsong eller årstid. Under sommaren kan jordgubbar och hembakade kanelbullar säljas och under våren är det hög tid för majblommorna att komma ut. Det som gör choklad så bra är att de passar året runt, men säljer man utomhus och på gator och torg är det viktigt att undvika att chokladen står i stark sol eller hög värme.

Ett tips för att försäljningen ska bli så bra som möjligt är att man redan innan har bestämt vad pengarna ska gå till. När man har satt upp ett mål är det lättare och mer drivande att arbeta mot detta tillsammans.